Drie keer blij voor zaken waar ik meestal tegen op zie.

Vandaag heb ik gebruikt om een aantal zaken uit te zoeken rond gebruik van sociale media en hoe je zelf aan de slag kan gaan met het ontwerpen van folders. Eigenlijk mag ik niet zeggen 'vandaag' want ik ben er al een tijdje mijn ontdekkingstocht van aan het maken. Ik was vorige week op een groot event  van een business mentor en daar werd me verteld dat ik de marketing en sociale media aan anderen moest overlaten. Ik plaats van 'hoe of wat' zou ik mij de vraag moeten stellen 'wie' dit voor mij kan uitrollen. Ook mijn eigen businesscoach,  Ann Van Riet suggereerde dat ik mijn tijd misschien beter kon gebruiken om de deur uit te gaan en te netwerken. (Zij heeft me trouwens doen beseffen dat ik vanuit mijn specifieke kennis en ervaring de geschikte persoon ben om een zeer specifiek programma uit te werken voor een al even specifieke doelgroep. Maar daarover volgend keer meer. )

Vroeger zou ik hun advies met plezier hebben gevolgd omdat ik dan een taak van mij kon afschuiven die ik niet graag doe. Maar als ondernemer moet je ook altijd willen bijleren en ik had onverwacht een weekje tijd. Mijn expeditie heeft me niet enkel technisch van alles doen leren, het heeft ook in andere lagen dingen in beweging gezet. Als ervaren ondernemer maar toch nieuw als zaakvoerder van BRIO.WORKS, heeft dit experiment met marketing, sociale media en het uitwerken van een zeer specifiek product toch ook weer van alles met me gedaan:

vrouw multitasking.jpg
  1. Ik ben blij dat ik mijn folder-ontwerp niet uit handen heb gegeven. Het nadenken over wat echt de kern is van je verhaal, welke beelden bij je missie horen en hoe je daarin je toekomstige klanten wil aanspreken, was een rijke oefening. Gedwongen worden om op een andere manier naar jezelf en je werk te kijken, was voor mij een weg van heel veel woorden naar de essentie, van schrappen wat niet past of niet helder is en mezelf voortdurend uitdagen om helder te zijn. Ik nodig klanten vaak uit om dit soort oefeningen te doen als het gaat over hun dromen en hoe ze die willen vertalen in de wereld. Ik ervaar dan keer op keer hoe dit energie brengt en kwelduiveltjes -wat zullen anderen wel niet denken, kan ik dit wel maken, ben ik niet te...- de mond snoert. Ik ben echt blij dat ik de kracht van dit soort exercitie zelf nog eens mocht ervaren.
  2. Ik ben blij dat ik zelf mijn website van BRIO.WORKS heb aangepast, ook al zal het niet flashy en perfect zijn. Ik weet nog hoe afhankelijk ik me kan voelen als ik iets moet aanpassen en dit niet zelf gedaan krijg. Dan moet ik wachten op de webmaster en voel ik me soms echt dom. Hoewel ik in de toekomst waarschijnlijk wel een webmaster zal inschakelen, ben ik toch erg tevreden over deze selfmade versie en de leerweg die ik daardoor heb afgelegd. Het is ook een manier om constructief om te gaan met het talent dat schuilt achter mijn perfectionisme. Zo kan ik immers zelf de controle houden en toch ermee omgaan dat anderen het beter kunnen. Ik heb me daardoor niet laten wegblazen!
  3. Ik ben blij dat er een opdracht was verplaatst naar een latere datum. Zo kreeg ik tijd om me hier zelf mee bezig te houden en kan ik ervaren hoe dit mij steviger in het zadel zet, zelfs inhoudelijk. Alsof deze week me geholpen heeft om mijn eigen programma's nog meer toe te eigenen. Ik voel energie en heb zelfs allerlei creatieve impulsen gekregen om extra aan de slag te gaan. Morgen heb ik een netwerk event gepland. Ik vind dit vaker een karwei dan iets om naar uit te kijken. En toch, stiekem voel ik nu al dat ik morgen met meer naturelle mijn verhaal zal kunnen doen. Gewoon omdat ik het deze week nog eens helemaal heb kunnen 'opschonen'.

Om jullie ook te laten genieten van mijn eerste stappen als ontwerper van folders, kunnen jullie al eens verkennen in mijn folder rond loopbaancoaching en stress- & burnout-coaching. Hij wordt binnenkort ook in papieren versie verspreid.

<
individueel folder van veerle meursp>Hello, World!