tangoschoene op rij.jpg

Tango is een dans die maar tot haar recht komt als de partners elkaar aanvoelen, hun eigen autonomie bewaken en van daaruit samen een figuur creëren. Ondanks dat er een aantal basisfiguren zijn en dat de dansrichting wordt aangegeven door de danspiste, zoals in een organisatie het kader wordt aangereikt waarbinnen het team werkt, is er een grote persoonlijke vrijheid om in de dans je eigen stijl en energie te vertalen. De enige bindende voorwaarde is dat je goed blijft afgestemd op je danspartner, net als in een team dus. En wil je er echt iets moois van maken waar je plezier en geluk aan beleeft, dan dans je op de sfeer van de muziek die je omringt en pas je je flexibel aan de verschillende stemmingen, tempo’s en klankkleuren die de ruimte vullen.

En natuurlijk struikel je soms eens over elkaars voeten of ben je even de maat of elkaar kwijt. Dan tune je gewoon weer rustig in en probeer je opnieuw de beweging aan te gaan. Net als in een gezond team. En wat als er iemand nieuw, die je nog niet kent, je uitnodigt voor een dans? Dat is spannend! Dan moet je samen enkele dansen dansen om te voelen hoe de dynamiek tussen jullie loopt, wat de favoriete figuren zijn die jullie maken, proeven wat je mist en hoe je dat alsnog kan inbrengen vanuit je eigen autonomie en daar dan je plezier in vinden, net als in een team.

Een ander gemeenschappelijk kenmerk is dat tango dansen en teamlid zijn beiden niet zonder inspanningen tot een goed einde komen. Je hebt er werkelijk een set van vaardigheden voor in te oefenen en ieder heeft op zijn of haar manier op bepaalde vlakken reeds een natuurlijke flair en zal op andere gebieden wat meer inspanning moeten leveren om het onder de knie te krijgen. En je bent nooit te oud om het te leren!

Wanneer dansen teams een mooie dans? Dat merk je aan volgende zaken: 

  • De mensen komen graag werken en zijn ze fier op hun job

  • Iedereen heeft zijn of haar eigen plaats, en recht op die plaats

  • Er is een duidelijke scheiding van verantwoordelijkheden

  • Er is een faire balans tussen nemen en geven

  • Er is een appreciatie voor de geschiedenis van de organisatie en verbinding met haar toekomst

  • Er is een groot creatief en probleemoplossend vermogen

Vraag hier een vrijblijvend afstemgesprek aan met Veerle en ontdek wat er mogelijk is. Het zal sowieso frisse inzichten opleveren!